Over Niels

Niels (Cornelis Martijn) is de zoon van Lina Weermolen. Niels is geboren op 26 september 2003. Zijn moeder is geboren op 26 oktober 1964, zijn vader is Jasper Eduard Weermolen, (1963) en zijn zus Maaike Sandra is geboren op 21 december 1991. Hij is dus een nakomertje, maar wel zeer gewenst, na een jaar lang uitproberen en wachten.

Niels’ verhalen

De verhalen van Niels worden vanuit twee perspectieven geschreven.

Het leven van Niels Weermolen

Niels is een hoogbegaafde, autistische jongen. De hoogbegaafdheid is al bij Niels ontdekt toen hij 4 jaar was omdat Maaike ook hoogbegaafd is. Als hij steeds meer gedragsproblemen krijgt omdat anderen de wereld anders zien en beleven dan hij, blijkt dat hij autistisch is, hij is dan 10 jaar. Dat brengt de autistische bal aan het rollen en zowel bij Lina als Maaike wordt autisme gediagnosticeerd. Zijn verhaal begint op de laatste schooldag.

Dagboeken over het leven met een zoon

Ik, Lina Weermolen, hou een dagboek bij en vertel aan de hand daarvan mijn kijk op het leven van Niels. Daarbij grijp ik ook terug op mijn herinneringen. Ik probeer zo goed mogelijk mijn kinderen op te voeden, een goede echtgenote te zijn, mijn werk goed te doen, de perfecte dochter te zijn en mijn huishouden te regelen, maar merk tegelijkertijd dat ik tekort schiet en begrijp niet waarom. Mijn dagboek begint bij het wachten op conceptie.